113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Letný tábor 2016

7.9.2016 Lucia

Tento rok sme sa v rámci etapovej hry dostali do sveta pirátov, pričom sme sa nechali inšpirovať filmovou ságou "Piráti z Karibiku".

Program bol pripravovaný rovnako pre skautov, ako aj pre vĺčatá a včielky. Tábor sme po pár rokoch presunuli na iné miesto, išlo o lúku pri dedine Vavrišovo na Liptove. Tentokrát sme tábor spojili s 13. zborom, s ktorého organizátormi sme spoločne tvorili program a celkovo pripravovali a neskôr tábor realizovali.

Prvý týždeň boli na tábore vĺčatá, včielky aj skauti a program bol pre nich rovnaký, pričom pre tých menších bol prispôsobený ich schopnostiam. Hlavnou úlohou bolo získať lode od pirátov, aby sa mohli plaviť po neznámych vodách Karibiku a postupne nachádzať časti mapy, ktorá ich mala priviesť k pokladu. Koncom prvého týždňa mala etapová hra vyvrcholenie pre vĺčatá a včielky tým, že úspešne našli poklad podľa indícií. Po ich odchode však skautom piráti poklad ukradli spolu s ich plavidlami a nasledujúcou úlohou bolo ich stratený majetok získať naspäť. Kvôli nepriaznivým dažďom v posledné tri dni tábora sa však nepodarilo etapovú hru dotiahnuť do úplného konca a ukončila sa viac-menej do stratena. Napriek tomu sa program z veľkej väčšiny zrealizoval. Veľké plus boli aj dobre pripravené kostýmy a tématické scénky, ktoré sprevádzali celú etapovú hru. Výrazne to pomohlo účastníkov viac vtiahnuť do deja a vytvoriť tak tú správnu pirátsku atmosféru.

Náš letný tábor podporili: Nadačný fond Západoslovenskej energetiky v Nadácii Pontis a Hlavné mesto SR Bratislava