113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Oddielová 3D (11.-13.11.2016)

17.11.2016 Mirka

V piatok podvečer sme nastúpili na vlak a odviezli sa do Trenčína. Prišli sme v neskorých hodinách a našťastie bol ešte otvorený Lidl, lebo sme poniektorí nemali kúpenú večeru. Prešli sme naprieč Trenčínom a trvalo nám to skoro hodinu kým sme sa dostali do skautského domu v Zlatovciach, kde sme mali dohodnuté ubytovanie.

Po príchode do domu, ubytovaní a preskúmaní priestorov sme mali večeru a po nej sme si pozreli film The Giver a išli spať.

Ďalšie ráno nevyzeralo ružovo. Pozreli sme sa z okna a videli bielu oblohu a mokré chodníky s mlákami. Plán na sobotu bol ísť autobusom do dediny Selec a odtiaľ vyjsť na Inovec. Napriek tomu, že sme stále kontrolovali počasie na SHMÚ a nehlásili nič dobré, povedali sme si, že vyrazíme, nakúpime si v Lidli obed a cestou na stanicu sa rozhodneme podľa počasia.

07Pred Lidlom padlo rozhodnutie, že ideme teda na výlet a budeme si opekať. Nakúpili sme si špekáčiky, chlebík, zeleninu a pripravení na výlet sme išli ďalej mestom. Po asi 10 min sme zastavili a dohodli sa po ďalší krát, ale už finálne, že na výlet nepôjdeme, lebo dosť popŕchalo, všade bola hmla a nemalo by to zmysel. Plán bol pozrieť si centrum mesta a hrad.

13Zrovna tento víkend bol v Trenčíne nejaký festival a jedno zo stanovíšť: "Nosičov sen" bolo hneď pod hradom. Šimon, Vaniš a Maťo prijali výzvu vyniesť ťažký náklad (30kg pre ženy, 50kg muži) hore po 105 schodoch. Veru, nebolo to ľahké. Po zložení nákladu povedali, že im to stačilo namiesto výletu.

Po absolvovaní výzvy sme vystúpili na hrad a spravili si prehliadku. Mali tam akurát legovú výstavu rôznych stavieb, aj filmových (napr. Rokfort, Star Wars), tak sme obdivovali. Následne po prehliadke sme išli skontrolovať, či sa náhodou Šimon neumiestnil niekde medzi prvými, ktorí vyniesli náklad za najkratší čas. Keďže tam mali veľa súťažiacich a organizátori boli zaneprázdnení, nechali sme to tak. Však keby náhodou niečo, mali jeho číslo. Nakúpili sme si v Lidli suroviny na večeru a išli do skautiaku. 

Uvarili sme si šmakový obed: cestoviny s paradajkovou omáčkou, opraženými špekáčikmi a mozzarelou. Po obede sme mali produktívny čas. Riešili sme výlet a vianočnú 3D. Potom sme si zahrali hru Všetko naj, ktorá je o rozdávaní darčekov. Po hre sme si chceli dať krátky oddych. Avšak, zistili sme, že sme zabudli kúpiť mlieko na palacinky :D, tak naši dvaja ochotní kamaráti: Šimon a Maťo sa išli prejsť.

33

42Keď sa vrátili s nákupom, dali sme si kalčetový turnaj. Po hre sme sa pustili na robenie palaciniek. Využili sme 2l mlieka a 1kg múky. Spravili sme 14-poschodovú palacinkovú tortu s nutellovou a lekvárovou plnkou s kúskami banánov. Kalorická bomba! Bola to mňamka. Po večeri sme si zahrali novú kartovú hru Strašidielka, ktorú sme si dosť obľúbili. Hrali sme sa celkom dosť dlho, a keď sme skončili, nastalo dohadovanie, aký film si pozrieme. Nakoniec, keď už bolo 11 hod sa dohodlo, že Asterix a Olympijské hry. Väčšina z nás ale nevydržala pozerať až do konca. Prvý zaspal Maťo a len Delly sa podarilo nezaspať.  

V nedeľu sme ráno vstali, uvarili si párky a naraňajkovali sa. Po raňajkách sme upratovali a zostal aj čas na hranie Strašidielok a Una. Cesta späť vlakom ubehla veľmi rýchlo, lebo sme hrali olympijského faraóna. Bola to naša prvá oddielová 3D a myslím, že stála za to!