113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Halloweenský výlet

23.10.2021 Maťo

Halloweenský výlet vĺčat a včielok začal ako každý iný, spoločným stretnutím pred našou klubovňou. Z tohto miesta sa odvážna skupinka vydala na neznámu cestu električkou na zastávku Detvianska. Odtiaľ sme nasledovali modrú značku, až na našu prvú zastávku, ktorou bolo parkovisko na Potočnej. Tu sme si všetci zahrali jednu spoznávaciu hru, keďže nie všetci sa navzájom poznali.

Keď už každý vedel meno ostatných, mohla naša túra začať. Smerom hore sme si zahrali prírodné bingo, ktoré sme ukončili keď sme dorazili na Biely kríž. Deťom sa veľmi páčila ohrada so zvieratkami, kde sme mohli vidieť malé prasiatka, kozy a barana. Celá lúka bola plná ľudí venčiacich svojich domácich maznáčikov. Keď sme si poriadne poobzerali zvieratká, niektoré aj pohladkali, vyrazili sme na poslednú časť našej túry smerom na Sakrakopec. Na tomto mieste sme si urobili spoločnú pauzu na obed, po ktorej sme samozrejme museli všetky kalórie vybehať a preto sme si zahrali 3 kolá šatkovanej.

Keď si všetci oddýchli po silnom behačskom výkone, pozbierali sme si veci a vydali sa naspať na Biely kríž. Keďže horné lúky boli všetky plné, presunuli sme sa kúsok nižšie kde sme si našli prázdne miesto, na ktorom sme si zahrali vybíjanú. Po pár kolách, keďže nás tlačil čas, sme si zbalili veci a začali pomaly kráčať smerom dolu. Počas schádzania z Bieleho kríža sme hrali štipcovanú, ktorej cieľom je prištipnúť na niekoho štipec bez toho aby si to všimol. Ten kto mal na konci našej výpravy nejaký štipec na sebe, musel za každý jeden kus urobiť 20 drepov.

Po tom ako si osoby so štipcom odbyli svoj trest, sme sa vybrali opäť na električku. V nej niektoré deti dokonca aj zaspali od únavy. Pred klubovňu sme prišli v očakávanom čase a už nás tam čakalo pár rodičov, ktorí nedočkavo očakávali príchod svojich detí. Netrvalo dlho a pred klubovňou ostali stáť len vodcovia, čím sa skončil náš Halloweenský výlet.