113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Ako sme upratovali zrúcaninu Ostrý Kameň (22.10.2016)

28.10.2016 Kiwi

Jednej jesennej soboty sme sa, tak ako každý rok, vybrali upratať zrúcaninu Ostrý Kameň. Stretli sme sa na hlavnej autobusovej stanici a odtiaľ sme sa odviezli do Smoleníc. Čakala nás dlhá cesta na Ostrý Kameň.

Spoločnosť nám robil Luciin pes Ruki. Ako tak ideme lesnou cestou, pod nohami sa nám objavila čierno-žltá salamandra. Lucia čo najrýchlejšie vytiahla fotoaparát, aby nám neušla. No malá salamandra namiesto toho aby utiekla, pekne zapózovala. 

Nadišla najhoršia časť. Vyšliapať Záruby. Stúpali sme a stúpali, a keď niekto nevládal, Ruki ho potiahol. Vyšli sme na hrebeň a po ňom rovno na Ostrý Kameň. A tak sme dorazili, a keď sme videli tie smeti, takmer nás porazilo. Neotáľali sme a pustili sa do upratovania. Kým sme upratovali, Jonny sa snažil založiť oheň. Lenže široko ďaleko bolo len mokré drevo. Keď sme doupratovali, oheň nehorel a nehorel. A tak, aby nám neušiel autobus, sme sa na to vykašlali, vzali vrecia a išli do dediny. 

V dedine Buková sme nastúpili na autobus do Smoleníc. Odtiaľ sme vlakom prišli do Trnavy, a keďže nám meškal vlak, dali sme si taký menší poobedný obed. Nakoniec sme z Trnavy pricestovali do Bratislavy, a tam sme sa rozlúčili.