113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Výlet na hrad Ostrý Kameň (24.10.2015)

25.10.2015 Matúš

V sobotu sa skauti zo 113-ky rozhodli ísť na výlet na Ostrý Kameň. Táto myšlienka sa zrodila už dávnejšie, ale nepriaznivé počasie nám to nedovolilo, keďže bolo upršané a bol silný vietor. Výlet sa preto musel presunúť na inokedy. Najlepšia náhrada dátumu bol 24.10.2015. V tento pekný, zrána studený, deň sa 113-ka vybrala na Ostrý Kameň a nič im to neprekazí. Tak sme sa ráno o 7:50 všetci stretli na Autobusovej stanici s dobrou náladou. O 8:05 sme nastúpili na autobus do Smoleníc. Keďže bola cesta dlhá, tak si niektorí pospali.

Keď sme už vystúpili v Smoleniciach, tak sme sa už konečne vybrali na tú našu túru. Zo začiatku sme išli po modrej, a keď sme prišli k prvej náučnej tabuli, tak sme si dali kratšiu prestávku. Potom sme uvideli ešte dve. Bol tu ale taký problém, že tu druhú sme vidieť nemali, tak sme sa vrátili a išli sme našou cestou. 

Keď sme sa znovu dostali na našu cestu, tak sme sa predrali ostnatými konármi. Keď sme uvideli ďalší hríbik, ktorý nám ukazoval smer, tak sme si dali prvú väčšiu prestávku na desiatu. Po prestávke sme sa vydali na Čertov žľab po zelenej, a keď sme vyšli prvý náročný kopec Čertovho žľabu, tak sme si dali ďalšiu prestávku, lebo sme boli unavení. Potom sme prešli kúsok a našli sme pekný spadnutý strom na spanie. Potom sme išli ďalej cez Čertov žľab až na Záruby, kde sme sa fotili. Po fotení sme išli po červenej až na Ostrý kameň, kde sme zbierali smeti. Cestou dole sme išli inou cestou, do Bukovej, kde sme vyhodili smeti do kontajnerov a išli sme na autobus smer Smolenice - vlaková stanica. 

Vlakom zo Smoleníc sme išli do Trnavy, kde sme chvíľu čakali na vlak do Bratislavy. V Trnave sme si stihli zahrať krátky kvíz. Cestou vlakom sme si chvíľu zahrali KONTAKT. Keď sme došli do Bratislavy, rozlúčili sme sa a každý potom išiel svojou cestou...
fotky z podujatia: