113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Značenie rezervácie Strmina (13.2.2016)

15.2.2016 Adel

Náš výlet začal tým, že sme sa mali stretnúť na autobusovej stanici o 8:20 a ísť spolu na autobus do Borinky. No lenže včas došla iba Gabča, potom som prišla ja, neskôr Rado a potom Emily. Škrečok došiel o osem minút neskôr. No lenže stále nám chýbala Lucia, Teo a Katka s Jessom. Luciu sme stretli stáť pri autobuse a Teo s Katkou sa pripojili neskôr.

Cesta bola veselá. Zistili sme že Gabča je vegetarián, a preto neje uhorky, a že Emily drží pôst a je iba chlieb a jabĺčka. Cesta trvala približne trištvrte hodiny. Vystúpili sme z autobusu na zástavke v Borinke. Teo rozdal rukavice a riedidlá a išli sme. Po ceste sme sa rozprávali, smiali a furt sa pýtali Tea, kedy konečne budeme farbiť. Po čase sme sa začali postupne vyzliekať, lebo nám bolo strašné teplo. A celý čas sme išli rýchlym krokom, lebo nám malo pršať, tak aby sme stihli vyjsť aspoň hore. Vyšli sme na takú malú plošinu, kde nám Teo rozdal farbu, my sme sa prezliekli a išli sme. Po ceste sme občas natreli nejaký strom a išli ďalej. Gabča chodila so Škrečkom, ja s Radom,  Emily s Luciou a Teo s Katkou. Jasper okolo nás neustále behal a štekal.

Po rovine sme išli iba chvíľu, a potom sme začali ísť dole kopcom. Asi som pochopila prečo sa ten kopec volá Strmina. Išli sme tak strmo dole, že sme padali ako hnilé hrušky. Ale nikto nevylial farbu, čo je pozitívne. Ako sme prestali stúpať hore kopcom tak nám začala byť zima, tak sme sa začali obliekať. Pomaly sme schádzali dole kopcom a všetci začali brblať, že sú hladní. Tak sme zliezli dole z kopca a išli si dať prestávku pod kameňolom. Tam sme si podaktorí aj umyli farbu z oblečenia.

Boli sme skoro trištvrtehodiny od Borinky, keď nám Teo povedal, že nám za pol hodiny ide autobus. Ale Škrečok povedal, že to dole trvá tak maximálne desať minút. No, po čase nám došlo, že to nestíhame, tak sme začali ísť veľmi rýchlym krokom. Neskôr už sme to nemali fakt šancu stihnúť, tak sme išli behom. Pre Gabču došli rodičia, lebo musela odísť, tak nás jej tatinko na otočku poodvážal na zástavku. Nakoniec sme to predsa len stihli a všetko bolo super. Až na to že sme všetci strašne smrdeli a boli špinaví, sme si výlet všetci užili, počasie nám vyšlo ešte krajšie, ako sme predpokladali, takže sme boli všetci spokojní.
Fotky z podujatia