113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Včielky a vĺčatá zdolali 2. najvyšší kopec Malých Karpát (18.6.2016)

26.6.2016 Kiwi

Ráno sme išli z Mlynských nív autobusom do dediny menom Kuchyňa. Cestovali sme asi hodinu výletným autobusom. Dedinou sme išli asi 15 minút. Potom nám Vaniš povedala, že aby neboli medzery, budeme celý výlet dodržiavať jednu vec. Keď nejaký vodca zakričí „Teraz!“ tak posledná skupina bude s ním vpredu držať krok. Prešli sme lúku a vošli do lesa.

Vyrážame z Kuchyne
Vyrážame z Kuchyne
Potom sme prišli k rozostavanému rekreačnému stredisku. Od neho viedla po modrej značke len strmá cesta do kopca. Niektorí sa zosypali, ale nie až dolu do dediny. Potom Maťo povedal, že počas výletu budeme hrať aj ďalšiu hru. A to takú, že keď nejaký vodca povie panda, musíme objať strom, keď sa povie bomba, musíme sa schovať atď. Mirka povedala že opekať sa bude cestou dolu. A tak, po dlhom dlhočiznom čase sme dorazili na vrchol kopca Vysoká.

Videli sme tak ďaleko...akoby sme leteli lietadlom. Odfotili sme sa na vrchu a postupne sme schádzali dole. Potom sme našli ohnisko a začali sme si opekať. Po lahodných špekáčikoch sme sa vybrali ďalej. Cesta dole bola jednoznačne rýchlejšia, ale aj dosť náročná. Keď sme vyliezli z lesa bolo nám teplo ako ťavám. No zrazu niekto zakričal BOMBA! Hneď sme všetci skočili do trávy vysokej asi 80cm.

Vaniš povedala, že sme všetci prežili. Tak sme povyskakovali z trávy a išli sme ďalej. Napokon sme dorazili dolu k dedine. Najhoršie bolo že väčšine došla voda a začínalo nám byť divne. Uvideli sme aj krásneho koňa, ktorý ťahal nejaký voz. Uvideli sme potraviny, ale boli zatvorené. Tak sme si dali napustiť vodu v krčme. Dorazili sme na autobusovú zástavku. Tam sme počkali na autobus, ktorý onedlho prišiel. Nastúpili sme oblepení krásnymi zážitkami z tohto výletu. Vrátili sme sa na Mlynské nivy, na ktorých nás už čakali rodičia. Všetci prišli živí a zdraví. Tak to bol náš Výlet na Vysokú ☺.


Fotky z podujatia